Průzkum majitelů historických vozidel a další průzkumy FIVA

03.04.2014 19:09

Přátelé, příznivci českého veteránského hnutí,

průběžně jsme vás informovali o všeobecném průzkumu, který organizuje FIVA za účelem získání co nejspolehlivějších údajů o klubové základně, členské základně, o vozidlech, řemeslech a živnostech či firmách a podobně. Tyto údaje budou nadále sloužit ke zlepšení komunikace s orgány EU, v národním měřítku pak s orgány národními. Sloužit by měly ke zlepšování a sjednocování podmínek provozování historických vozidel na pozemních komunikacích a zároveň budou shromážděné statistické údaje dokumentovat ekonomickou sílu odvětví veteránismu pro národní ekonomiky a ekonomiku EU jako celku.

K vyplnění příslušných dotazníků jsou níže uvedeny odkazy na internetové adresy, kde naleznete vždy jako první českou verzi dotazníku.

 

Překlad dopisu prezidenta FIVA pana Rolleta:

 

Vážený pane / Vážená paní,

 

Děkujeme Vám za účast v tomto průzkumu. Studie je určena pro majitele historických vozidel (oldtimerů - vozidel starších více než 30 let) nebo tzv. youngtimerů (vozidel vyrobených před 25 až 30 lety). Průzkum je iniciativou FIVA, celosvětové organizace zastupující zájmy příznivců historických vozidel. Průzkum bude probíhat současně v 15 evropských zemích. Za tímto účelem FIVA úzce spolupracuje s národními federacemi příznivců historických vozidel. V České republice je Národní autoritou FIVA FKHV ČR a dalšími členy jsou AVCC AČR a AKHV.  Pro FIVA je důležité zapojit všechny tyto subjekty do naší společné práce. Vaše informace nám umožní pokračovat v ještě účinnějším prosazování vašich zájmů u orgánů Evropské unie (například u Evropského parlamentu) a u politiků ve vaší zemi.  FIVA ve spolupráci s vašimi národními subjekty FKHV ČR, AVCC ACR a AKHV dosáhla již velmi mnoho, ale protože předpisy ve všech možných oblastech se neustále zpřísňují, zůstává nadále spousta práce před námi.  Naše práce má jediný cíl:  zajistit, abyste si i v budoucnu mohli užívat své záliby pro historická vozidla a to nejen v garáži, ale také na veřejných komunikacích.  Vyplnění dotazníku je proto i ve Vašem vlastním zájmu!

 

FIVA a jejím prostřednictvím i vaše národní subjekty (FKHV ČR, AVCC ACR a AKHV) spolupracují s agenturou pro výzkum trhu GfK. To zaručuje, že všechny Vaše odpovědi zůstanou anonymní a že Vaše soukromí bude chráněno.

 

Vyplnění dotazníku bude trvat asi 12 - 15 minut. Některé z otázek jsou například o tom, kolik kilometrů jste historickým vozidlem ujel(a) v roce 2013 a jaké byly vaše náklady v roce 2013.  Ujistěte se, že máte tyto informace k dispozici.

 

Nepovinné - po poslední otázce můžete vyplnit svou e-mailovou adresu. Přitom máte šanci vyhrát jednu z 25 poukázek (v hodnotě 25 EUR), určených k nákupu knihy o historických vozidlech. Vaše odpovědi zůstanou zcela anonymní, i když zadáte svou e-mailovou adresu.

 

Pokud máte jakékoliv technické otázky o průzkumu (např. odkaz nefunguje), zašlete prosím e-mail na adresu: online-intomart@gfk.com

 

Budeme rádi, když tento průzkum pošlete i jiným majitelům klasických vozidel! Stačí odkázat na průzkum: online.gfk.com/fiva-survey-cz

 

Srdečně Vám děkujeme za Vaši pomoc!

 

S pozdravem,

 

Patrick Rollet

Prezident FIVA

 

 

Další informace o FIVA najdete na www.fiva.org

Další informace o AVCC AČR najdete na www.autoklub.cz

Další informace o AKHV najdete na www.akhv.cz

Další informace o FKHV najdete na www.fkhv.net

 

Odkaz na stránky klubového průzkumu:

Anglicky: https://www.fiva.org/site/en/club-survey

Francouzky: https://www.fiva.org/site/fr/club-survey-fr

 

Odkaz na průzkum majitelů historických vozidel:

online.gfk.com/fiva-survey-cz

 

Odkaz na průzkum živností a firem, působících v oblasti historických vozidel:

Anglicky: https://www.fiva.org/site/en/business-survey

Francouzky: https://www.fiva.org/site/fr/business-survey-fr

 

 

Po otevření pak postupujete podle odkazů na jednotlivých stránkách. Vyplnění dotazníku zabere cca 15 minut a prosíme proto všechna členská sdružení FKHV, AVCC i AKHV o poctivé vyplnění a odeslání vyplněných formulářů - kliknutím na příslušné tlačítko na poslední straně dotazníku. Závěrečný termín ukončení celého průzkumu je 2.6.2014. do kterého je třeba dotazníky vyplnit  a odeslat. Nicméně je lépe dotazníky vyplnit  a odeslat v čase co nejkratším, tedy do 31.5.2014. Zároveň prosím požádejte členské kluby, aby o odeslání vyplněného dotazníku e-mailem informovaly své mateřské sdružení, které tyto informace souhrnně předá na FKHV.

Děkuji všem předem za vstřícný a poctivý přístup k této přínosné aktivitě.

 

Jan Täubel

prezident FKHV ČR